Kladdkaka raw food

Ulrika Hoffer

Kladdkaka raw food

Av: Ulrika Hoffer

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

Kladdkaka i raw food-stil med dadlar, mandlar, kakao, ägg och havremjölk. Kladdkakan är glutenfri, laktosfri och osötad!

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g dadlar
  • 0,5 dl kakao
  • 2 dl havredryck
  • 6 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitor och gulor var för sig. Mixa mandlarna i en matberedare tills de är helt pulveriserade.
  3. Tillsätt dadlar, havremjölk, äggulor och kakao.
  4. Kör på hög hastighet i matberedaren.
  5. Vänd ner chokladsmeten i äggvitan, försiktigt så att fluffigheten bevaras. Grädda kladdkakan  i mitten av ugnen, cirka 15-20 minuter. Kakan ska hellre vara lite kladdig i mitten än helt genomgräddad!