Crispy chicken med tillbehör

Från Nyhetsmorgon

Knaprig kyckling med mangosås, jordnötsdipp samt kokos- och korianderröra. Jättegott för både de stora och små.

2 januari 2013
Visa mer

Du behöver

  • 50 g kyckling
  • 2 dl polenta eller krossade cornflakes
  • Salt och peppar
  • Kokosolja att steka i

Mangosås

  • 200 g mango
  • 1 st banan
  • 1 st lime, saften

Kokos- och korianderröra

  • 2 st lime, skal och saft
  • 1 kruka koriander
  • 1,5 dl kokos
  • 1 st röd chilifrukt

Jordnötsdipp

  • 2 msk osötat jordnötssmör
  • 4-5 msk kokande vatten
  • 0,5 tsk ingefära (torkad)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk tamari eller soja
  • 2 tsk honung
  • Ev lite chili

Gör så här

  1. Crispy chicken
    Skär kycklingen i grova bitar, salta och peppra. Vänd i polenta eller krossade cornflakes, stek i kokosolja på medelvärme.
  2. Mangosås
    Mixa allt till en slät sås.
  3. Kokos- och korianderröra
    Riv det yttersta skalet från limen (välskrubbad). Hacka koriandern och chilin fint, var för sig. Rör ihop limesaft, limeskal, kokos och koriander. Smaka av med chili. Spä eventuellt med ett par droppar vatten om konsistensen är för torr.
  4. Jordnötsdipp
    Blanda alla ingredienser och vispa kraftigt, tills såsen binder ihop.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept