Squashsticks med lökdipp

1 h 15 min
10
Från Nyhetsmorgon

Frasiga squashsticks panerade med pankoströbröd och parmesan. Doppa i majonnässås med stekt lök.

9 december 2014
Visa mer
1 h 15 min
10

Du behöver

Squashstick

  • 1,5 squash
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 dl parmesanost, riven
  • lite örtkryddor
  • 1 ägg

Lökdip

  • 1 lök
  • 1 tsk smör
  • 2 msk vit vinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk senap
  • 1,5 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva squash i stavar och strö på salt. Låt ligga 1 timme.
  2. Gör sedan lökdipen genom att skiva lök och stek den gyllenbrun i en stekpanna. Lägg ner löken i en matberedare och tillsätt vinäger, honung och senap. Mixa till en jämn crème och lägg i en skål. Blanda ner majonnäs och smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Blanda ströbröd, parmesan och örtkryddor i en skål. Vispa upp ett ägg. Vänd squashstavarna först i ägg och sedan rulla dem i ströbrödsblandningen. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. Servera med lökdipen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept