Soppa på blast, skal, rens och rotdelar

Från Nyhetsmorgon

Billig soppa som du gör på resterna från andra rätter. Använd blast, skal och rotdelar från grönsaker och rotfrukter du tycker om.

18 februari 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 nävar blast, skal, rens och rotdelar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar kycklingbuljong
  • 1 tsk torkade örter
  • salt och svartpeppar

Topping

  • ost
  • grönsaker
  • frön/nötter
  • färska örter

Gör så här

  1. Lägg resterna av skal och blast i en kastrull. Skala och finhacka vitlök. Häll olivolja i en kastrull och fräs allt i någon minut. Häll på honung och vatten. Smula ner en buljongtärning och strö på lite örtkryddor. Låt koka 10 minuter.
  2. Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. Toppa med ost, grönsaker, frön, nötter och färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept