Sockerfri marängtårta med röda eller svarta vinbär

30 min
1 tårta
Sockerfri marängtårta med röda eller svarta vinbär
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Glutenfri marängtårta med sukrin istället för vanligt socker. Toppas med vaniljkesella och svarta eller röda vinbär.
Obs! Tänk på att vaniljkesella innehåller socker.

Ulrika Davidssons skola om sötningsmedel hittar du

här.


27 maj 2014
Visa mer
30 min
1 tårta

Du behöver

  • 6 äggvitor
  • 0,5 dl sukin melis
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl finhackade hasselnötter

fyllning

  • myntablad
  • 1,5 burk kesella vanilj
  • 2 dl svarta vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa vitor och sötning till en fast marängsmet. Blanda kokosnötmjöl och de finhackade nötterna och hasselnötsmjölet. Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  4. Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Toppa med myntablad, kesella och svarta vinbär
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept