Sockerfri jordgubbstårta med mandel- och kokosmjöl

40 min
1 stor tårta
Sockerfri jordgubbstårta med mandel- och kokosmjöl
Foto: TV4
40 min
1 stor tårta

Du behöver

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl sukrin
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 0,5 citron

dekoration

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 l jordgubbar
  • 1 citron, skalet
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och sukrin pösigt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. Smält smöret i en kastrull.
  3. Riv skalet från citronen och spara det till senare. Pressa i saften från citronen och häll det i smeten.
  4. Klä en ugnsfast form (ca 24-26 cm i diameter) med avtagbar kant med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Placera kakan på ett fat och låt svalna.
  5. Vispa grädden och toppa tårtan med. Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna och dekorera tårtan med dem. Toppa tårtan med rivet citronskal och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept