Italiensk skinka

2,5 h
8
2,5 h
8

Du behöver

  • 2,5 julskinka
  • 3 lagerblad
  • 2 liter vatten
  • 2 msk grönsaksfond
  • 10 kryddpepparkorn

Griljering

  • 2 msk senap
  • 2 msk honung
  • 1 ägg
  • 2 tsk provencalska kryddor
  • 0,5 dl sesamfrön

Dekoration

  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka rosmarin
  • apelsin

Gör så här

  1. Koka julskinkan tillsammans med lagerblad, buljong och kryddpeppar i ca 2 timmar. 
  2. Smörj en ugnsfast form och placera skinkan i den. Låt svalna.
  3. Blanda senap, honung och ägg. Pensla blandningen på skinkan och strö över örter och sesamfrön.
  4. Griljera skinkan i 225° i ca 15 minuter tills den har fått en fin yta.
  5. Dekorera med färsk timjan, rosmarin och apelsinklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept