Grönsakstagliatelle med räksås

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Nyttig och god pasta gjord på squash, morötter, rättika och palsternacka. Toppas med en krämig räksås.

18 februari 2015
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 0,5 squash
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 rättika
  • 0,5 citron, saft och skal
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • havssalt och svartpeppar

Räksås

  • 500 g frysta eller färska räkor
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna. Finhacka vitlök och chili och lägg ner i panna tillsammans med olivolja. Stek allt i några minuter och häll på vin och vatten. Låt sjuda i 5 minuter på svag värme. Sila av buljongen och häll tillbaka i en gryta. Häll på grädde och låt koka ihop 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hyvla alla grönsaker med en potatisskalare och lägg i en skål. Riv skalet på citronen och blanda ner med saften + olja och persilja. Strö på salt och peppar. Häll såsen över grönsakerna. Toppa med färska räkor och persilja!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept