Glutenfria parmesansticks med tomatsalsa

1 h
10
Från Nyhetsmorgon

Ett nyttigt, enkelt och glutenfritt drinktilltugg med kryddiga parmesansticks och fyllig tomatsalsa.

9 december 2014
Visa mer
1 h
10

Du behöver

Parmesansticks

  • 1 dl vatten
  • 125 g quinoaflingor
  • 75 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 krm pizzakrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • lite chiliflakes
  • lite vitlökspulver

Tomatsalsa

  • 250 g cocktailtomater
  • 1 röd eller grön chili
  • 1 knippe koriander eller basilika
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Parmesansticks
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanda ner flingorna. Ta av från värmen. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ugnen i 15-20 min. Stäng av ugnen och ta ut plåten och skär i långa stavar. Ställ in på eftervärme i 30 min så att de torkar.
  4. Tomatsalsa
    Skär tomaterna fint och lägg i en skål. Hacka chili, koriander, rödlök och vitlök och blanda med tomaterna. Häll på honung och olja och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept