Glutenfria minipizzor med ädelost och päron

20 min
20 pizzor
Från Nyhetsmorgon

Glutenfria minipizzor gjorda på quinoaflingor. Toppas med krämig ädelost, päron, torkade fikon och hasselnötter.

9 december 2014
Visa mer
20 min
20 pizzor

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 125 g quinoaflingor
  • 75 g parmesanost
  • 2 ägg
  • 1 krm pizzakrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • lite chiliflakes
  • vitlökspulver
  • 150 g ädelost
  • 1 päron
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 5 hackade torkade fikon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och blanda ner flingorna. Ta av från värmen. Blanda i resten av ingredienserna. Smaka av med salt och ev mer kryddor.
  3. Bred ut små pizzor på en bakplåtsklädd plåt. Lägg på en skiva ädelost och skivade päron. Strö på hackade hasselnötter och fikon och grädda i ugnen i 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept