Glutenfri spenatpizza med pumpabotten

ca 1 h
1 stor
ca 1 h
1 stor

Du behöver

  • 2 små butternutpumpor
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk pizzakrydda
  • salt

Spenatpesto

  • 75 g bladspenat
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 dl cashewnötter eller mandel
  • 0,5 citron
  • 1 tsk flytande honung
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • färsk spenat
  • 0,5 rödlök
  • 50 g svarta kalamataoliver utan kärna
  • 100 g gula cocktailtomater
  • 100 g röda cocktailtomater
  • 20 g pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela pumporna och skär i långa bitar. Ta bort fröhuset. Lägg pumpan med skalet nedåt på en ugnsplåt. Häll på vatten och ställ in i ugnen i ca 40 minuter.
  3. Ta ut plåten och häll av vattnet. Gröp ur pumpaköttet och lägg i en matberedare. Tillsätt mandelmjöl, pizzakrydda och salt. Mixa till en slät puré.
  4. Fördela purén på en bakplåtsklädd plåt och ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en skorpa och är genomstekt. Ta ut plåten och låt svalna.
  5. Gör spenatpeston genom att lägga ner spenat i en matberedare tillsammans med basilika, vitlök, nötter, saften av citronen och honung. Mixa och häll på olja. Smaka av med salt och peppar.
  6. Toppa med spenatblad. Skiva rödlök, oliver och tomater. Lägg på allt på pizzan och strö över lite pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept