Glutenfri kikärtspizza med champinjoner och skinka

30 min + 3-4 h
1 pizza
Från Nyhetsmorgon

Glutenfri och nyttig pizza med botten gjord på kikärtsmjöl. Ajvar används istället för tomatsås, vilket gör pizzan ännu enklare att göra.

Tips: Förbered degen på morgonen så svänger du snabbt och enkelt ihop din pizza på kvällen.

4 november 2014
Visa mer
30 min + 3-4 h
1 pizza

Du behöver

Botten

  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 krm pizzakrydda

Fyllning

  • 0,5 dl ajvar relish
  • 1 pkt mozzarella, 125 g
  • 5 färska champinjoner
  • 5 gröna oliver utan kärna
  • salt
  • lite pizzakrydda
  • 25 g rucolasallad
  • 4 skivor italiensk lufttorkad skinka
  • 2 cocktailtomater
  • 1 msk pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Blanda ihop kikärtsmjöl med vatten och pizzakrydda och låt stå i 3-4 timmar (eller under hela dagen).
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda 10 minuter i ugnen.
  4. Bred på ajvar relish. Skiva mozzarella och lägg över. Skiva champinjoner och oliver tunt och lägg över. Strö på salt och pizzakrydda.
  5. Grädda i ugnen i 15 minuter. Toppa med rucolasallad, skinka, tomat och pinjenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept