Fruktig quinoasallad med apelsindressing

ca 20 min
4
ca 20 min
4

Du behöver

Quinoasallad

  • 3 dl vit quinoa
  • 0,5 dl färsk mynta, hackad
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 5 dl skivade blandade frukter t ex plommon, aprikoser, nektariner, kiwi, mango
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl körsbär
  • 200 g fetaost
  • färsk mynta

Apelsindressing – 1 sats

  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Riv skalet på den ena apelsinen och lägg i en matberedare. Dela apelsinerna och pressa ut saften.
  2. Tillsätt majonnäs, gräddfil, vinäger och honung. Mixa i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en flaska och servera till alla slags sallader.
  3. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (ca 13 minuter).
  4. Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål och blanda ner hackad mynta, saften av en lime, olja och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ner alla frukter och bär. Toppa med smulad fetaost och dekorera med en myntakvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept