Choklad- och apelsinrutor

Choklad- och apelsinrutor
Foto: TV4

Du behöver

Undre lagret

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl paranötter
  • 10 färska dadlar (utan kärna)
  • 1 msk kakao
  • 2 msk pressad apelsinsaft

Övre lagret

  • 2 dl riven kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 msk honung
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Undre lagret
    Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl. Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
  2. Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper. Ställ i kylen i väntan på nästa lager.
  3. Övre lagret
    Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke. Blanda samman med övriga ingredienser. Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
  4. Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor. Toppa rutorna med kokos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept