Blomkålspizza med lax och sparris

Ulrika Davidsson porträtt

Blomkålspizza med lax och sparris

15 ingredienser

25 min

LCHF-pizza med botten gjord på blomkål och mozzarella. Toppas med lax, rökt lax, räkor, pepparrotsost och squash.

Ingredienser

portioner stor pizza
  • 1 blomkål
  • 2 förp mozzarellaost
  • salt
  • peppar
  • 2 ägg

Topping

  • 1 grön zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • pizzakrydda
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 ask färskost (smak: pepparrot) [ca 90 g]
  • 100 g rökt lax (skivad)
  • 100 g skalade räkor
  • dillkvist

Gör så här

  1. Mixa blomkål i en matberedare. Tillsätt mozzarella och mixa till en jämn smet. Lägg smeten i en skål och tillsätt ägg och örter. Smaka av med salt och peppar. Klicka ut på en bakplåtsklädd ugnsplåt och platta till så att det blir en tunn pizzabotten.
  2. Skär squash i tunna skivor och stek i olivolja runt om i någon minut. Krydda med salt, peppar och pizzakrydda.
  3. Lägg squash på pizzan. Dela sparris och lägg över och klicka på osten. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter, 225-250 grader. Fördela lax och räkor på pizzan och dekorera med dillkvistar.