Arabisk havresallad

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 2 dl havrekorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar
  • 1 färsk mango
  • 1 avokado
  • 50 g babyspenat
  • 1 granatäpple
  • 1 dl kokosskivor

Gör så här

  1. Koka havre enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda olja, honung, vinäger och hackad färsk mynta i en skål. Pressa ner limesaft och blanda ner havre. Strö på salt och peppar. Skär mango och avokado i mindre bitar och blanda ner.
  3. Lägg babyspenat på ett fat och lägg över havresalladen. Toppa med granatäpplekärnor och kokosskivor. Dekorera med färska myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept