Tiramisu med getost och pepparkakor

Från Nyhetsmorgon

En julig twist på den klassiska efterrätten tiramisu. Söt äppelkompott varvas med getostkräm och pepparkakssmul. Perfekt som dessert på julafton.

29 november 2014
Visa mer
10

Du behöver

Kompott

  • 3 äpplen, skalade
  • 1 dl socker
  • 1 citron, saften
  • 1 äkta kanelstång
  • 1 äkta vaniljstång
  • calvados

Getosttiramisu grund

  • 100 g getost
  • 2 dl kesella
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 2 gelatinblad

Pepparkakshavregryn

  • 1 dl havregryn
  • 20 g smör
  • 2 msk muscvadosocker
  • 4 pepparkakor, som smulats

Gör så här

  1. Kompott
    Hacka äpplen grovt och koka tillsammans med socker, citron, kanel och vanilj till en kompott.
  2. Smaksätt med calvados.
  3. Lägg i botten i glas eller små skålar.
  4. Pepparkaksgryn
    Smält smöret i en panna och lägg i havregryn och råsocker.
  5. Rosta till havret blivit gyllene och sockret smält. Vänd i smulade pepparkakor.
  6. Ostkräm
    Blötlägg gelatinbladen.
  7. Mixa getost och kesella till en slät smet.
  8. Vispa äggulor och socker pösigt, vänd i ostsmeten och häll försiktigt i det varma smälta gelatinet.
  9. Vänd runt allt och spritsa på äppelkompotten. Låt stelna kallt och toppa sen med pepparkakshavregrynen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept