Lantpaté med cumberlandgelé och krispig gurka

4

Du behöver

  • 1 gelatinblad
  • 200 g svartvinbärsgelé
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft av
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk senapspulver
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g lantpaté
  • 1 dl gurka, fint tärnad
  • örter till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Smält svartvinbärsgele och gelatinblad i en kastrull.
  3. Tillsätt apelsin, ingefära, tabasco, senapspulver och portvin och värm ytterligare
  4. Gjut gelen på små fat eller i botten på små skålar. Låt stå kallt!
  5. Vid servering, toppa med paté, gurka och örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept