Krämig blåmögel

Från Nyhetsmorgon

Perfekt tilltugg på glöggfesten är denna goding med blåmögelostcrème, äpple, blekselleri och oliver. Toppas med knapriga, rostade valnötter.

29 november 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 äpple
  • 1 citron
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 dl gröna oliver med pimento
  • 200 g krämig blåmögelost
  • 100 g crème fraiche
  • 50 g valnötter, rostade
  • olivolja
  • svartpeppar
  • krasse

Gör så här

  1. Skala och tärna äpplet och pressa på citronsaft så att äpplet inte oxiderar.
  2. Skala och tärna bleksellerin.
  3. Hacka oliverna grovt.
  4. Blanda ihop äpple, selleri och oliver med lite olivolja och svartpeppar.
  5. Mixa ost och crème fraiche i en mixer till en riktigt slät kräm.
  6. Grovhacka de rostade valnötterna.
  7. Lägg äpple, selleri och olivhacket i botten. Rippla på lite mer olivolja. Toppa med ostkräm,
    rostade valnötter och klippt krasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept