Glögg- och chilikokta äpplen med skinka

Från Nyhetsmorgon

Perfekta glöggtillbehöret är dessa glöggkokta äpplen som toppas med lufttorkad skinka och glögggelé.

29 november 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 små fasta svenska äpplen
  • 5 dl vanlig glögg
  • 1,5 gelatinblad
  • 0,5 chili
  • lufttorkad skinka eller andra charkuterier

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Sjud upp glögg och chili.
  3. Lägg i gelatinbladen.
  4. Dela äpplena i kvartar och lägg i dem i den heta lagen.
  5. Låt äpple och lag stå och dra kallt i ca 5 timmar (gärna längre).
  6. Ta upp dem ur lagen och toppa med luftorkad skinka eller annan någon annan favoritcharkuteri.
  7. Rippla på lite glögggelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept