Grillat kycklingbröst med tomatsallad

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • Saöt & svartpeppar
  • Olja

Tomatsallad

  • 4-5 st nyskördade tomater
  • 1 st salladslök
  • 1,5 tsk chili- och dragonsalt (se recept nedan)
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • Chili & dragonsalt
  • 1 dl flingsalt
  • 0,5 st chili
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 kvist färsk dragon

Gör så här

  1. Kycklingbröst: Krydda brösten och pensla på olja både på kött- och skinnsidan.
  2. Använd köttermometer och stick in den i bröstets tjockaste del och lägg dem sedan på grillen. Vänd brösten då och då för att få så jämn värmespridning som möjligt. När brösten har en innertemperatur på 70 grader är de färdiga att skära upp och servera.
  3. Tomatsallad: Skär tomaterna i 2-3 cm stora bitar.
  4. Skiva salladslöken tunt. Lägg i en bunke och tillsätt saltet och rapsoljan. Blanda runt och låt stå 10-15 minuter. Servera till grillat kött eller liknande.
  5. Chili- och dragonsalt: Lägg salt och torkad dragon i en skål.
  6. Hacka ner chili och de färska dragonbladen. "Knåda" med fingertopparna samman salt med kryddor
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept