Chèvre-kyckling med rostad potatis och pinjesås

Chèvre-kyckling med rostad potatis och pinjesås

Av: Ulrica Millqvist

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

En kycklingrätt med det där lilla extra.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kg potatis (stora)
  • 100 g chèvreost
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 300 g smör
  • 3 dl grädde
  • 2 dl kycklingfond
  • 100 g pinjenötter
  • 1 knippe färsk persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna och koka dem i 10 minuter, lägg sedan upp dem på en plåt.
  2. Ringla olja över, salta och peppra och strö över timjan. Rosta i ugn 200 grader i ca 40 min. Låt potatisen få ett knaprigt skal, lägg tillbaka potatisarna i kastrullen.
  3. Tillsätt smör och persilja och krossa med en stor gaffel.
  4. Bryn löken och champinjonerna 10 min i olivolja. Blanda ner chévre. Mixa allt till en jämn smet.
  5. Bryn kycklingfiléerna endast på sidan med skinn. Skär en ficka längs filéerna. Fyll med chévremixen. Tillaga i ugn 20 min 120 grader
  6. Värm kycklingfonden med grädde, reducera och tillsätt de rostade pinjenötterna. Mixa och smaksätt med salt och peppar.