Ugnsstekt kyckling med rotfruktscurry

Från Nyhetsmorgon

Frasig kyckling i ugn med rotfrukter, currypasta och kokosmjölk. Rätten kostar 30-40 kronor per person att laga.

Ha alltid strimlat citrongräs i frysen i en påse. Lätt att ta fram till thaigrytan eller soppan! Dyrt att alltid köpa nytt och kanske inte använda allt.

22 januari 2014
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 citrongräs
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk currypasta
  • 2 tsk spiskummin
  • 0,5 rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 burk krossad tomat (400 ml)
  • 1 liten burk kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 8 bitar kycklinglårfilé med skinn och ben (ca 800 g)
  • olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Skala och skär rotselleri och morot i små tärningar.
  3. Stek lök, vitlök, rotselleri och morot i en traktörpanna eller stor gryta.
  4. Stek ca 5 minuter och tillsätt sedan krossad tomat, kokosmjölk och vatten. Krydda med salt och peppar.
  5. Låt koka ihop ca 10 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Lägg kycklingfiléerna med skinnet uppåt på grytan. Eller häll grytan i en ugnsform och lägg på kycklingen.
  8. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja.
  9. Ställ in i mitten av ugnen och stek ca 30-45 minuter. Kycklingskinnet ska bli riktigt frasigt och gyllenbrunt.
  10. Servera hela grytan direkt på bordet!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept