Rostad rotselleri med hasselnötsmajonnäs och ägg

45 min
4 - 6
45 min
4 - 6

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 0,5 dl rostade hasselnötter
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 3 löskokta ägg
  • 1 kruka smörgåskrasse
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsellerin i tjocka skivor, ca 2 cm.
  3. Lägg på en plåt och klicka på smör. Krydda med salt och peppar.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Vispa ihop ägg och vinäger i en bunke. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs.
  6. Blanda i finhackade hasselnötter.
  7. Toppa de rostade rotsellerin med majonnäs, parmesan, delade ägg och smörgåskrasse.
  8. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept