Rostad rotselleri med curry, ricotta och yoghurt

45-50 min
4 - 6
Från Nyhetsmorgon

Ugnsrostad rotselleri som kryddas med curry, spiskummin, garam masala och koriander. Toppas med ricotta.

21 oktober 2014
Visa mer
45-50 min
4 - 6

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk hel spiskummin
  • 0,5 tsk hel korianderfrö
  • 0,5 msk sesamfrö
  • 100 g ricotta
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • koriander
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotsellerin i tjocka skivor, ca 2 cm.
  3. Lägg på en plåt och klicka på smör och strö över kryddorna. Krydda med salt och peppar. Blanda runt på plåten.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 40 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
  5. Toppa med ricotta och koriander. Servera med yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept