Pizzetta Janzon

8

Du behöver

Pizzetta Janzon

  • 0,5 sats pizzadeg
  • 2 gula lökar
  • 3 potatisar, skivade
  • 1 dl creme fraiche
  • 6 anjovisfiléer
  • 3 dl riven cheddar
  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg in en pizzasten och låt den bli het, ca 45 minuter. Har man ingen pizzasten kan man grädda på vanlig plåt.
  2. Bryn löken gyllenbrun i smör. Stek potatisen mjuk i smör. Salta och peppra.
  3. Kavla ut degen till 2 avlånga pizzabottnar. Bre på crème fraiche och toppa med riven ost. Lägg på lök, potatis och anjovis.
  4. Grädda på bakstenen ca 10 minuter tills pizzan fått fin färg. Toppa med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept