Örtstekt kalvfilé med primörer och dragonsmör

Från Nyhetsmorgon

Stekt kalvmedaljong med primörer slungade i syrlig lök och brynt smör utgör en härlig varmrätt.

7 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor kalvfilé (à 150-200 g)
  • 600 g färskpotatis
  • 100 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 1 knippe rädisor
  • 4 kvistar färsk timjan (gärna backtimjan)
  • 1 msk dragon, torkad
  • 8 ramslöksblad, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • smör (till stekning)
  • olivolja (till stekning)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Sjud ihop med vinäger, vatten och dragon tills all vätska kokat in i löken. Ställ åt sidan.
  3. Bryn smöret tills det doftar nöt och kola. Drag av från värmen och låt det brynta proteinet falla till botten.
  4. Salta och peppra köttet. Bryn runtom i olja. Lägg i en rejäl klick smör, krossad vitlök och timjan mot slutet och ös köttet med smöret.
  5. Lägg på en plåt. Stek klart i mitten av ugnen till en innertemperatur på 56 grader.
  6. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  7. Vänd ihop den kokta potatisen med halverade rädisor, ramslök, vinägerkokt lök och brynt smör. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept