Nudelsoppa med kyckling

45 min
4
45 min
4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 2 msk currypulver
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 1,5 liter vatten
  • 2 dl fryst majs
  • 200 g grönkål, svartkål eller bladspenat
  • 200 g äggnudlar
  • 4 ägg
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och ingefära.
  2. Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen i olja i en stor kastrull eller gryta. Krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
  3. Tillsätt lök, ingefära, majs och curry. Stek ca 5 minuter så att lök och majs får färg.
  4. Tillsätt kyckling och vatten. Låt småkoka ca 30 minuter.
  5. Ansa och strimla grönkålen och tillsätt i soppan de sista 5 minuterna.
  6. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen och lägg i skålar.
  7. Löskoka äggen.
  8. Smaka av soppan med salt och en skvätt vinäger.
  9. Häll över nudlarna och toppa med ett halverat ägg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept