Mini pumpapaj med cream cheese frosting

20 st
20 st

Du behöver

Deg

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 175 g kylskåpskallt smör, tärnat
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 krm salt
  • 1 st ägg

Fyllning

  • 500 g ”butternut” pumpa
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 1,5 msk majsstärkelse
  • 3 st ägg

Frosting

  • 50 g rumstemperat smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 100 g cream cheese
  • 1 st granatäpple

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör, socker och salt till en smulig deg.
  2. Tillsätt ägg och blanda snabbt ihop till en deg. Plasta in och ställ i kylen minst 30 minuter.
  3. Skala och koka pumpan i vatten. Häll av och låt pumpan ånga och svalna. Mixa pumpan till en slät puré.
  4. Blanda purén med grädde, socker, kryddor, salt och majsstärkelse. Vispa till en slät smet.
  5. Tillsätt äggen och vispa ihop till en slät smet.
  6. Sätt ugnen på 175°.
  7. Tryck ut degen i mazarinformar.
  8. Fyll med smet och baka i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
  9. Vispa ihop smör, florsocker och citronjuice med elvisp.
  10. Vispa in cream cheese till en slät frosting.
  11. Spritsa på pajerna och toppa med granatäpplejuice.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept