Kavring med brynt lökmajonnäs och inkokt lax

Från Nyhetsmorgon

Jättegoda snittar på kavring med inkokt lax och majonnäs med karamelliserad lök. Receptet ger cirka 8 mingelportioner.

13 december 2014
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1,5 dl neutral rapsolja
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 morot
  • 0,5 gul lök
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 3 msk ättika, 12 %
  • 2 msk strösocker
  • 400 g färsk lax
  • 8 skivor kavring
  • dill

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, senap och vinöger. Vispa droppvis i olja till en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  2. Fräs löken på medelvärme tills den är gyllenbrun och karamelliserad. Tillsätt vinäger och låt koka in i löken. Låt svalna och vänd in i majonnäsen.
  3. Koka upp vatten, ättika och socker tillsammans med kryftad lök, skivad morot och kryddor.
  4. Skär laxen i små portionsbitar. Dra av lagen från värmen och lägg ned laxen. Låt svalna och låt laxen dra över natten i kyl.
  5. Toppa rostade skivor av kavring med lökmajjo och lax. Toppa med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept