Jordärtskockor med parmesan- och hasselnötssmör

Jordärtskockor med parmesan- och hasselnötssmör
Foto: Tove Nilsson @tovenils
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Jordärtskockor med parmesan- och hasselnötssmör

7 ingredienser

Grilla jordärtskockor i foliepaket och servera med smaksatt smör och färskriven parmesan.

Ingredienser

  • 8 jordärtskockor
  • 100 g smör
  • 30 g parmesanost, finriven
  • 50 g hasselnötter, finhackade
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Slå in jordärtskockorna i folie och lägg på grillen. Grilla ca 1 timme under lock och vänd på paketet några gånger.
  2. Mosa ihop smör, parmesan, hasselnötter och timjan.
  3. Servera jordärtskockorna tillsammans med smöret. Toppa med mer finriven parmesanost.