Helrostade morötter med ansjovis- och dillsmör

50 min
4
Från Nyhetsmorgon

Vackert och gott med ugnsrostade morötter som slungas i smör smaksatt med ansjovis och dill.

21 oktober 2014
Visa mer
50 min
4

Du behöver

  • 1 kg morötter, gärna olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk dillfrö
  • 4 ansjovisfiléer
  • 0,5 dl plockade dillvippor
  • 50 g smör
  • 0,5 citron
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj morötterna och torka på ren kökshandduk.
  3. Blanda med olja, dillfrö, salt och peppar på en plåt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 45 minuter tills morötterna är mjuka och skalet blivit skrynkligt.
  5. Vänd runt med hackad anjovis, dill och smör. Pressa över citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept