Galette med sommarens bär

10 bitar
Från Nyhetsmorgon

Tove Nilssons recept på galette, en smarrig paj med mandelmassa och färska bär. Använd björnbär, krusbär, vinbär eller andra goda bär.

11 augusti 2014
Visa mer
10 bitar

Du behöver

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 150 g iskallt smör
  • 1 ägg
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • 400 g bär, tex björnbär, krusbär, vinbär etc.
  • 2 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl, florsocker, smör till en smulig deg.
  2. Tillsätt ägg och mixa snabbt ihop till en deg. Forma till en deg och platta till. Lägg i kyl minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Mixa ihop mandelmassa och ägg till en smet, ställ åt sidan.
  5. Kavla ut pajdegen ovalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Bred på mandelkrämen men spara ca 2 cm runtom.
  7. Strö ut bären över mandelkrämen.
  8. Sikta över majsstärkelse och strö över socker.
  9. Baka i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept