Cemita - bröd med sesamfrö

25 st
Cemita - bröd med sesamfrö
Foto: recept.nu
25 st

Du behöver

  • 0,5 pkt färsk jäst
  • 1 dl vatten
  • 3 dl gräddfil 3%
  • 2 ägg (1+1 till pensling)
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 msk salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • skalade sesamfrön

Gör så här

  1. Smula jäst i en bunke och blanda med vatten. Rör tills jästen lösts upp i vattnet. Tillsätt gräddfil och ägg.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Tillsätt sedan till degvätskan tillsammans med socker, salt och smör.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg (ganska kladdig) ca 10 minuter i en hushållsassistent.
  4. Plasta skålen och låt jäsa ca 1,5 timme i rumstemperatur.
  5. Dela degen i 25 bitar och rulla till runda bullar på mjölat bakbord.
  6. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bullarna så att de inte blir för höga när de gräddas.
  7. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 225 grader.
  9. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och ca 1 msk vatten. Strö sesamfrön på toppen.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept