Apelsinsallad med endiver och chèvre

Apelsinsallad med endiver och chèvre
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Apelsinsallad med endiver och chèvre

8 ingredienser

Fräsch sallad med apelsiner, rosésallad och endiver. Toppas med getost, sesamfrön och fänkålsfrön.

Ingredienser

portioner
  • 3 apelsiner, gärna blandat blod och vanlig
  • 1 endivehuvud
  • 0,5 litet rosésalladshuvud
  • 2 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 100 g chèvreost
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala apelsinerna med kniv så att allt vitt skal försvinner. Skär i skivor.
  2. Dela endivebladen i stora bitar. Skär rosésalladen i bitar.
  3. Mortla de rostade sesamfröna.
  4. Varva apelsin, sallad och ostbitar på ett fat. Strö över sesam- och fänkålsfrön. Ringla över olivolja och strö över flingsalt.