Morot med chorizo, mandel och timjan

20 m
4
Från Nyhetsmorgon

Chorizo är perfekt som smaksättare. Servera gärna denna sidorätt med stekt fisk eller kött.

Maya Samuelssons dryckestips:
Stockholm Brewing India Pale Ale (nr 30205) tydlig beska. Sthlm Brewing Co AB.

13 mars 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g knippmorötter, skalade
  • 75 g chorizo
  • 2 tsk plockad timjan
  • 3 msk mandel, grovt hackad
  • 25 g smör
  • 1 citron, skalet av
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Ansa morötterna och ta bort den grova blasten.
  2. Bryn morötterna och chorizon med smör och olja tills de fått lite yta. Stoppa sedan in hela pannan på 225 grader i 15 min, lägg i mandeln efter 7-8 min.
  3. Ta ut pannan och riv över citronskal. tillsätt timjan och smaka av med salt. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept