Lammkotletter med bräserad fänkål och potatis

Från Nyhetsmorgon

Stekta lammkotletter med persilja, vitlök, chili, citron och fänkålsfrö, serveras med fänkål och potatis som ugnsrostas med salsiccia och grädde.

Dryckestips från Bengt Frithiofsson
6256 Primitivo di Manduria ( 4 )

8 november 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g potatis i halvor eller klyftor
  • 200 g fänkål i klyftor
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 200 g salsiccia
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesan
  • 1 kg lammkotletter med ben
  • 100 g bladpersilja, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 röd chili, fint skivad
  • 2 msk fänkålsfrön, krossade
  • 1 dl olivolja
  • 2 citroner, skalet av

Gör så här

  1. Rosta potatis och fänkål i ugn med smulad salsiccia och vitlök, tills gyllene.
  2. Tillsätt grädde och låt baka i ugn tills grädden kokat in och tjocknat.
  3. Smaka av med salt och peppar och toppa med riven parmesanost
  4. Bryn lammkotletterna i olivolja tillsammans med vitlök, chili och fänkålsfrö.
  5. Tillsätt persilja och citronskal mot slutet och servera genast med lite citron samt bräserad potatis och fänkål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept