Helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör

Tommy Myllymäki 2016

Helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör

6 ingredienser

1 h

Ugnsbakad blomkål som serveras med brynt salviasmör och kapris. Otroligt gott!

Ingredienser

portioner
  • 1 blomkål [600 g]
  • 20 blad salvia
  • 250 g smör (varav 100 g till blomkålen)
  • 0,75 dl kapris
  • 3-4 tsk citronsaft
  • flingsalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Ansa blomkålen, placera i en ugnssäker form och gnid in huvudet med 100 gram smör. Strö över flingsalt.
  2. Baka i 10 minuter, mitt i ugnen. Sänk sedan till 150 grader och låt baka 40 minuter till. Blomkålen ska bli brynt på utsidan.
  3. Bryn under tiden 150 g smör och lägg i salvian när smöret tystnat. Tillsätt kapris och pressa i 3-4 tsk citronjuice.
  4. Servera blomkålshuvudet med det brynta smöret.