Kycklinglår med trattkantareller och variation på pumpa

40 min
4
Från Nyhetsmorgon

Timjanstekt kyckling serveras med inlagd pumpa, rostad pumpa och pumpakräm. Dessutom stekta trattkantareller.

24 oktober 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklinglår
  • smör, till stekning
  • timjan
  • vitlök

Pumpakräm

  • 400 g pumpa
  • 2 gula lökar
  • 100 g smör
  • 50 g inlagd ingefära
  • salt

Citroninlagd pumpa

  • 1 dl citronjuice
  • 1 dl socker
  • 200 g pumpa

Rostad pumpa

  • 400 g pumpa

Trattkantareller

  • 200 g trattkantareller, rensade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • skogschampinjoner, tunt skivade
  • mixad svart trumpetsvamp

Gör så här

  1. Kyckling
    Salta kycklingen och stek krispig i smöret. Tillsätt timjan och vitlök mot slutet.
  2. Pumpakräm
    Dela pumpan och rosta med löken på 200 grader. Tills den är mjuk. Mixa slät med smör och smaka av med ingefära och salt.
  3. Citroninlagd pumpa
    Koka upp citron och socker. Skiva pumpan tunt på mandolin och stansa ut runda bitar. Lägg i lagen och ställ i kylen över natten eller i frysen om det ska ätas samma kväll.
  4. Rostad pumpa
    Dela pumpan i kvartar och rosta i ugnen med olivolja och timjan på 200 grader ca 10 minuter.
  5. Trattkantareller
    Stek ur vätskan i svampen. När den kokat in så tillsätt smöret. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept