Kycklinglår med trattkantareller och variation på pumpa

Tom Sjöstedt SMK

Kycklinglår med trattkantareller och variation på pumpa

17 ingredienser

40 min

Timjanstekt kyckling serveras med inlagd pumpa, rostad pumpa och pumpakräm. Dessutom stekta trattkantareller.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglår
  • smör, till stekning
  • timjan
  • vitlök

Pumpakräm

  • 400 g pumpa
  • 2 gula lökar
  • 100 g smör
  • 50 g inlagd ingefära
  • salt

Citroninlagd pumpa

  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl strösocker
  • 200 g pumpa

Rostad pumpa

  • 400 g pumpa

Trattkantareller

  • 200 g trattkantareller, rensade
  • smör, till stekning

Tillbehör

  • skogschampinjoner, tunt skivade
  • mixad svart trumpetsvamp

Gör så här

Kyckling

  1. Salta kycklingen och stek krispig i smöret. Tillsätt timjan och vitlök mot slutet.

Pumpakräm

  1. Dela pumpan och rosta med löken på 200 grader. Tills den är mjuk. Mixa slät med smör och smaka av med ingefära och salt.

Citroninlagd pumpa

  1. Koka upp citron och socker. Skiva pumpan tunt på mandolin och stansa ut runda bitar. Lägg i lagen och ställ i kylen över natten eller i frysen om det ska ätas samma kväll.

Rostad pumpa

  1. Dela pumpan i kvartar och rosta i ugnen med olivolja och timjan på 200 grader ca 10 minuter.

Trattkantareller

  1. Stek ur vätskan i svampen. När den kokat in så tillsätt smöret. Smaka av med salt.