Grillad biff med persiljesmör, grönsallad och rostad färskpotatis

Från Nyhetsmorgon

Tom Sjöstedts varmrätt på midsommar är en grillad biff med fryst och rivet persiljesmör, säsongens grönsallad samt rostad färskpotatis. Gott och klassiskt.

21 juni 2013
Visa mer

Du behöver

Biff:

  • 800 g biff av hög kvalité
  • salt
  • svartpeppar

Persiljesmör:

  • 200 g smör
  • 4 dl persilja, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Grönsallad:

  • 200 g gulbetor
  • 200 g sockerärtor
  • 200 g vårlök
  • 200 g knippmorötter
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Rostad färskpotatis:

  • 800 g färskpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 20 g backtimjan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Persiljesmör:
  2. Mixa smör med persilja, vitlök och citronskal.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg över i en mindre form och frys, gärna över natten eller minst 4 timmar.
  5. Riv smöret med rivjärn över köttet innan servering.
  6. Grönsallad:
  7. Koka gulbetor och morötter mjuka i saltat vatten. Skala.
  8. Koka sockerärtor snabbt i saltat vatten. Kyl ner.
  9. Skiva salladslöken.
  10. Blanda alla ingredienser och servera till köttet.
  11. Rostad färskpotatis:
  12. Blanda potatis med olivolja, salt och peppar.
  13. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
  14. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept