Entrecôte med blomkålssallad

Från Nyhetsmorgon

Entrecôte med blomkålsallad, dijoncrème och rostad potatis. Låt köttet bli rumstempererat innan du steker så får du bättre resultat!

4 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 feta entrecôtebitar à 300 g.
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • vitlök
  • olivolja och smör till stekning

Blomkålsallad

  • 600 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten bit purjolök
  • 2 msk kapris
  • 0,5 citron, skalet
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • Salt och svartpeppar

Dijoncrème

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 3 tsk honung
  • Salt och svartpeppar

Rostad potatis

  • 600 g potatis
  • salt
  • timjan
  • olivolja

Gör så här

  1. Blomkålssallad
    Dela blomkålen i mindre bitar och koka lätt i saltat vatten. Kyl ner. Skiva purjolöken tunt. Blanda allt med blomkålen och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Dijoncrème
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Rostad potatis
    Dela potatisen på längden. Blanda med salt, timjan och olivolja. Rosta i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
  4. Entrecôte
    Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn tills du får fin stekyta. Sänk värmen och tillsätt smör och örter, stek vidare och ös köttbitarna med smöret under tiden. Låt köttet vila en stund på sidan innan du serverar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept