Äpple, äpple och äpple med kardemummamaränger

Från Nyhetsmorgon

Dessert med tre sorters äpple. Äppelglass, karamelliserade och pressade äppelbitar samt äppelkräm. Toppas med kardemummamaränger.

24 oktober 2014
Visa mer
4

Du behöver

Pressat äpple

  • 400 g skalat äpple
  • 1 dl socker
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 gelatinblad, blötlagt

Äppelkräm

  • 400 g äpple, skalat
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker

Äppelglass

  • 300 g äppelpuré
  • 200 g matlagningsyoghurt
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl lime
  • 2 gelatinblad, blötlagda

Kardemummamaränger

  • 100 g äggvita
  • 100 g socker
  • 100 g florsocker
  • 1 msk kardemumma, malen

Servering

  • drömkaka
  • citronmeliss
  • florsocker

Gör så här

  1. Pressat äpple
    Dela äpplet i klyftor. Karamellisera äpplet och tillsätt ingefära och gelatinblad. Häll över i en form och frys. Skär i bitar och servera.
  2. Äppelkräm
    Dela äpplet och lägg i en kastrull. Låt sjuda tills äpplet är mjukt. Sila bort vätskan och mixa slät. Kyl ner innan servering.
  3. Äppelglass
    Koka upp socker och lime. Smält i gelatin och blanda med äpplepuré och yoghurt. Kör i glassmaskin.
  4. Kardemummamaränger
    Vispa äggvita och socker 5 minuter. Tillsätt florsocker och vispa 5 minuter till. Smaka av med kardemumma och fördela på plåt. Torka i ugnen på 90 grader ca 1-2 timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept