Chokladhjärtan

Chokladhjärtan
Foto: Therésia Erneborg

Du behöver

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt eller flytande

Dekorera ev med

  • Strössel el färgglatt socker

Gör så här

  1. Blanda alla de torra ingredienserna.
  2. Arbeta sedan samman med smöret.
  3. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Kavla sedan ut tunt och ta ut hjärtformade kakor med pepparkaksmått.
  6. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Dekorera eventuellt med strössel eller färgglatt socker.
  8. Grädda i cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept