Ingefärskakor

27 min
65
Ingefärskakor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

De här kakorna är spröda och goda och sprider en härlig doft när de bakas.

15 april 2010
Visa mer
27 min
65

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1 dl grädde
  • 0,5 st citron skal + saft
  • 3 dl socker
  • 1,25 dl sirap
  • 7,5 dl vetemjöl
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk bikarbonat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa grädden.
  3. Riv ner citronskalet fint i smöret och pressa ner saften från citronen. tillsätt sirapen.
  4. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en bunke.
  5. Blanda sedan alla ingredienserna och rulla till bollar stora som enkronor i diameter.
  6. Placera bollarna jämnt med ganska stora mellanrum på en plåt.
  7. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills de fått fin färg och börjat spricka i kanterna.
  8. Kakorna ska kännas lite mjuka i mitten när de kommer ur ugnen, annars blir de för hårda när de kallnat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept