Fläskfilé med skogschampinjoner

Fläskfilé med skogschampinjoner
Foto: Luckyday
Från Nyhetsmorgon

Stekt fläskfilé med äppelsås, stekt svamp och spetskål.

22 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • 200 ml äppeljuice, inte för söt
  • 400 g skogschampinjoner
  • 2 äpplen
  • 150 g spetskål
  • 4 salladslökar
  • 3 msk kapris
  • 3 msk smör
  • salt
  • rucola till servering

Gör så här

  1. Fräs köttet på medelvärme i en msk smör. Krydda med salt efter smak.
  2. När köttet är klart, bör det ha en kärntemperatur på 65-70 grader. Ta då bort det från pannan och tillsätt äppeljuice i pannan. Reducera till hälften. Använd detta som en sås.
  3. Rengör svampen och stek dem i 1-2 msk smör tillsammans med två hackade salladslökar. Salta efter smak.
  4. Skär äpplen och kål i bitar och värm upp i en kastrull eller en kruka med 1 msk smör, 2 grovt hackade salladslökar och kapris. Salta efter smak. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept