Fattiga riddare och falska munkar
Fattiga riddare och falska munkar
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- formfranska som gärna får vara lite torrt (eller vetebröd)
- 2 tsk malen kanel
- 4 msk strösocker
- 4 msk smör, till stekning
Gör så här
- Vispa alla ingredienser till en jämn smet som gärna får stå 10 minuter innan den används.
- Skiva formfranskan eller vetebrödet i ca 2 cm tjocka skivor.
- Blötlägg skivorna i smeten i ca 2 minuter.
Fattiga riddare
- Stek skivorna gyllenbruna i smör och rulla sedan skivorna i kanel och socker.
Falska munkar
- Skär ut runda skivor av vitt bröd eller vetebröd, alternativt använd vetebullar som först kantskärs och sedan delas på mitten.
- Lägg ihop skivorna två och två med en matsked äppelkompott emellan.
- Alternativt kan färdigt äppelmos användas. Blötlägg i äggsmeten i ca två minuter. Stek munkarna gyllenbruna i smör på medelhög värme – på båda sidor!
- Rulla de nystekta munkarna i strösocker