Tryffeldoftande råbiff på kållap och Gotlandsägg

Från Nyhetsmorgon

Stefano Catenacci, kökschef på Operakällaren, visar hur man med fördel tar till vara den ovanliga styckdelen kållap.

Kållap är nötdjurets magmuskler, kallas även slagsida och har en fin marmorering av fett.
Rätten passar bra för LCHF-diet om du tar bort surdegskrispet.

15 februari 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 280 g kållap, skuren i små tärningar
  • 4 st Gotlandsägg
  • 8 g svart färsk tryffel, hackad
  • 4 g svart färsk tryffel, tunna lameller
  • 2 msk majonäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk crème fraîche
  • 2 msk olivolja, extra virgin
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • 1 msk scharlottenlök, finhackad
  • 4 msk surdegskrisp
  • Jungfrusalladblandning
  • Ätbara blommor
  • Frityrolja
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Lägg äggen i 63-gradigt vatten i 20 minuter.
  2. Lyft upp äggen, knacka försiktigt upp skalet och stjälp ut äggen.
  3. Fritera fyra skivor surdegsbröd gyllenbruna och smula sedan ned dem till krisp.
  4. Blanda det tärnade köttet med tryffel, majonäs, crème fraîche, scharlottenlök, dragon, 1 matsked extra virgin olivolja, dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela råbiffen på fyra tallrikar, lägg ett ägg på varje råbiff och strö över surdegskrispet.
  6. Blanda salladen med resterande del olivolja, smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera sedan tallrikarna med sallad runt om råbiffen, samt med tryffellameller och blomblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept