Saffransbullar med mandelmassa

Du behöver

Saffransbullar

  • 500 g vatten
  • 75 g jäst
  • 5 g salt
  • 10 g kardemumma
  • 2 g saffran
  • 50 g torrmjölk
  • 250 g socker
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 1200 g mjöl

Dekoration

  • Uppvispat ägg att pensla med
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Sikta tillsammans alla torra ingredienser.
  2. Börja med att blanda vatten och jäst. Tillsätt ägg och sedan de torra ingredienserna. Avsluta med att tillsätta smöret.
  3. Väg upp 10 g bollar och rundriv, det vill säga rulla till bullar (dessa går utmärkt att frysa in).
  4. Låt jäsa till dubbel storlek.
  5. Rulla små bollar av mandelmassan och tryck ner i mitten på saffransbullarna.
  6. Pensla med vispat ägg och avsluta med pärlsocker.
  7. Baka saffransbullarna på 180˚C i 5 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept