Glutenfria chokladmuffins med frosting

Glutenfria chokladmuffins med frosting_ny
Foto: Jenny Grimsgård
Smilla Luuk ny
Smilla Luuk ny

Glutenfria chokladmuffins med frosting

Av: Smilla Luuk

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Glutenfria chokladmuffins eller cupcakes bakade på glutenfri mjölmix.

Ingredienser

portioner stycken

Glutenfria chokladmuffins

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,33 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk

Vaniljfrosting

  • 200 g färskost
  • 1,25 dl florsocker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 0,25 citron
  • hushållsfärg

Gör så här

Glutenfria chokladmuffins

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar på den. Välj gärna lite hårdare formar eller använd dubbla så flyter inte muffinsen ut.
  3. Vispa ägg och socker med en elvisp tills smeten är ljus och pösig.
  4. Ta fram en ny skål och rör ihop kakaon med mjölmixen, bakpulvret och saltet. Använd en gaffel för att blanda ingredienserna.
  5. Smält smöret i en skål i mikron.
  6. Häll smöret, mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Vispa kort med elvisp på lägsta hastighet tills det är en slät smet utan klumpar.
  7. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Om du fyller dem till mer än hälften finns det risk att muffinsen rinner över.
  8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 15 minuter, känn med en potatissticka om de är klara. Stickan ska bli lite fuktig, men inte ha några smulor eller blöt smet på sig.
  9. Dekorera gärna muffinsen med vaniljfrosting, strössel och bär innan du serverar dem!

Vaniljfrosting

  1. Häll alla ingredienser i en skål.
  2. Rör tills det är en blank smet. Du kan använda gaffel, stavmixer eller elvisp.
  3. Spritsa eller bred frostingen på dina muffins.