Ugnsrostade potatishalvor med topping

ca 30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Rostad potatis med kaviar och smetana eller fetaost och tomat.

Eftersom jag rostar potatishalvor i ugnen med jämna mellanrum finns det ofta en rest i kylskåpet som jag helt sonika värmer i mikron eller ugnen (om den ändå är i bruk) och lägger på något gott eller serverar en dipp till.

24 oktober 2013
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

  • 8 potatisar
  • 3 msk olja
  • salt

Topping 1

  • 3 msk smetana eller creme fraiche
  • 3 msk smörgåskaviar
  • 3 msk rödlök eller gräslök, finhackad
  • dill till garnering (kan uteslutas)

Topping 2

  • 100 g fetaost
  • 1 tomat (eller 6 körsbärstomater)
  • 1 msk gul eller röd lök, hackad
  • några basilikablad till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader. Halvera potatisarna. Lägg dem på en ugnsplåt och blanda med salt och olja. Rosta i cirka 25 minuter eller tills de är mjuka och har fin yta.
  2. Topping 1
    Blanda smetana och kaviar. Låt potatisarna svalna något. Smeta på röran. Strö över rödlök, garnera eventuellt med dill. Servera!
  3. Topping 2
    Tärna fetaost och tomater. Blanda med löken. Strö över potatisen, garnera med basilika. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept